«Σεξαπίλ είναι πολλά περισσότερα από απλές αναλογίες. Δε χρειάζομαι μια κρεβατοκάμαρα για να αποδείξω τη θηλυκότητα μου. Μπορώ να έχω το ίδιο ή περισσότερο σεξαπίλ μαζεύοντας μήλα από το δέντρο ή μένοντας ακίνητη στη βροχή».

H θρυλική Audrey Hepburn ήταν η επιτομή της χάρης, της κομψότητας και του στιλ. Όχι μόνο για τις εμφανίσεις της αλλά για τον τρόπο που έζησε και σκεφτόταν συνολικά. Ξεχώρισε κυρίως γιατί δεν έβαζε το στιλ και τη θηλυκότητα σε κουτάκια.

The Style Facts: Τι αγαπούσε ή μισούσε πάνω της αλλά και στο στιλ της η Audrey;

  • Για τη λεπτή φιγούρα της, η Audrey είχε αναλογικά μεγάλες πατούσες. Επέλεγε τις περισσότερες φορές να τις καμουφλάρει ώστε να νιώθει πιο άνετα σε flat κομψές μπαλαρίνες. Και ήταν πολύ επικριτική για την εμφάνισή της. «Θα ήθελα να μην είμαι τόσο χαλαρή», είπε κάποτε. "Δεν θα ήθελα να έχω τόσο τριγωνικούς ώμους, τόσο μεγάλα πόδια, τόσο μεγάλη μύτη."
  • Δεν ήθελε να φοράει ποτέ ρολόγια, δεν της άρεσε όπως έλεγε χαρακτηριστικά “η αίσθηση από ένα κρύο και βαρύ αντικείμενο πάνω στο δέρμα της”.
  • Τα αγαπημένα της κοσμήματα ήταν οι πέρλες. Φορούσε ή πέρλες σκουλαρίκια ή κολιέ με πέρλες από τον σύζυγο της Mel Ferrer.
  • Δήλωνε διαρκώς πως δεν θεωρεί τον εαυτό της είδωλο του στιλ. Έλεγε χαρακτηριστικά “αυτό που υπάρχει για εμένα στο μυαλό των άλλων ανθρώπων, δεν υπάρχει στο δικό μου”.
  • Θεωρούσε πως το στιλ της είναι απλοικό και εύκολο να το αντιγράψει ο οποιοσδήποτε. “Οι εμφάνισεις μου είναι πολύ προσιτές για όλους. Δεν κάνω τίποτα το ιδιαίτερο, με πιασμένα μαλλιά σε κότσο, μεγάλα γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο φόρεμα κάθε γυναίκα μπορεί να δείχνει σαν εμένα», τόνιζε.